tirsdag 26. april 2016

Australia


 

Flyturen til Australia tok 2 timer 15 min. På flyet så vi på en film som handlet om Australia. Vi lært at hovedstaden heter Canberra og at landet styres av en statsminister. Men dronning Elisabeth 2. av Storbritannia er også dronning i Australia. Det skjønner man jo når man ser det Australske flagget. Det har jo det Britiske i det ene hjørnet.

I Australia finnes verdenstørste korallrev som heter Great Barrier Reef.  Vi snakket om at det hadde vært spennende å dykke der. Australia har veldig mange dyr f.eks. slanger, edderkopper, kenguruer, koala, dingo, saltvannskrokodiller, nebbdyr, sjøkuer, kameler, maurpiggsvin og mange flere.

De opprinnelige menneskene(aborginerne) i Australia kom for 40 000 år siden. Men europeerne oppdaget Australia for 400 år og i 1770 tok den engelske oppdageren James Coock Australia på vegne av kongen i England. England fraktet sine farlige kriminelle til Australia, så man kan vel si at de fleste hvite innbyggerne i Australia er etterkommere av kriminelle. Men det betyr jo ikke at alle som bor der nå er kriminelle, sier Morris.

Når filmen var ferdig så fant vi ut at vi satt vedsiden av en Norsk mann som bodde i Australia han fortalte at Australia er 20 ganger større enn Norge og at 4 ganger mindre befolkning å at det er 6 stater i Australia nå må vi dra vi lander om 10 min snakkes

M&P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar